Reklama
 
Blog | Lidy Garra Chytilová

„Náramky Loom: blbost nebo Boom?“

Gumičková mánie - Blesk

Nesnáším vás, Loom Bands!

A polovina národa mě teď „vypráská“ fosforeskujícíma „happy“ gumičkama.

Ale je tu ještě druhá polovina, a tak si dovolím být zpátečník…

Reklama

     Stejně je to divný, poprvé jsem o nich četla až na začátku prázdnin a to v bulváru, takže moje první myšlenka byla: Ha ha…. Hit… Umělá bublina to je. Navíc jedním z nositelů je i papež. Fotomontáž!!!

     Bohužel, kdyby nakrásně ano: Ta bublina se má čile k světu.

     „Hele,“ pronesla dlouhonohá slečna ke svému příteli. „Náramky už dorazily i do Soběslavi. No, gumičky, ty fakt nevíš, co to je?“

     Chlapec zřejmě myslel na jiné gumičky protože zasněně zavrtěl hlavou. A slečna se dala do vysvětlování. Míjela jsem je asi před čtrnácti dny. A v té době měla, a zatím ještě má,  slečna pravdu jen zpola.

     Gumičky k nám sice dorazily, ale jen do výloh a na vývěsní tabule obchodů…. No jistě, je to jen otázka času, a prvních odvážných, kteří statečně po vzoru světových celebrit vytasí zápěstí omotané vlastnoručně spatlaným … pardon … upleteným gumičkovým náramkem.  Jak originální.

     Ale mě nedostanete! Nesnáším vás, Loom Bands! A je jedno, jestli proto, že je kolem vás takové „haló“, nebo proto, že jste kýčovité, laciné, trapné a strašné „originální“, nebo jen z pouhého principu.

„Za nás se nosily céčka, teď frčí gumičky“, vyjádřila se moje kamarádka Saša.

Má pravdu.

Fakt.

Jen si nějak nedokážu představit Jana Pavla II. v 80. letech s céčkovým řetězem kolem krku, ale možná to není módou, možná jen není papež jako papež.

A tak, švihni gumičkou, kdo jsi bez viny. … Au!! To byl jen slovní obrat!